Föreläsningar

Fitnessfestivalen 2014
Vad är det vi tränar: skuldra, axel eller skulderblad?

Skuldran är en av kroppens mest komplexa leder. Det krävs ett symfoniliknande samarbete av muskler tillsammans med en bra hållning för att optimera träningen och prestationen och samtidigt hålla sig fri ifrån axelskador. Anna ger dig under workshopen insikt i hur hon som sjukgymnast utvecklar idrottare utifrån sin kunskap och mångåriga erfarenhet. Här får du viktiga redskap att använda i träningen av dina kunder. Anna är legitimerad sjukgymnast och Certified Sports Physiotherapist, OMT (ortopedisk manuell terapi), akupunktur, MAQ, FMS (funktional moment screen) SFMA (selective functional movement assessment), Performance Matrix, Kinetic Contro m.m. Anna har arbetat som sjukgymnast för det alpina damlandslaget, Anja Pärson, Ski Team Sweden, School of Golf, Team Tylösand, Trek och Hylte/Halmstadvolley dam/herr. Hon har en lång praktisk erfarenhet från motions- och idrottsskador både från privat klinik i Göteborg, samt som sjukgymnast på både elit- och landslagsnivå. Du möter även Anna på The Academys utbildning till personlig tränare.

Idrottsksador och akutomhändertagande - Gymmix 2014

Bikefit - Trek 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019

Skadeförebyggande träning med sportspecifikt inriktning - Lindéna OK 2014, The Event 2013

Knäskador och Knäkontroll - Svenska fotbollsförbundet 2014, 2015, 2016

Uppdrag

Dala Sportsacademy

Under två intensiva dagar har en screening av funktionell rörlighet och stabilitet på 18 skidåkare vid DSA genomförts. Med hjälp av sjukgymnasten Anna Staffansson utformades övningar specifikt för skidåkare med syftet att identifiera eventuella begränsningar som kan påverka rörelsemönster, skaderisk och prestation. De åkare som genomförde testerna fick efter en individuell genomgång övningar för att arbeta på eventuella utvecklingsbara områden.

Testerna fungerade även som praktisk utbildning för skidåkarnas tränare vilka framöver kommer att kunna administrera denna screening själva. Detta kommer att garantera kontinuitet och uppföljning på de resultat som dessa testdagar gett. Utöver detta kommer en övningsbank att utvecklas för att stötta elitidrottstränare och aktiva vid uppföljningen av framtida tester. Dessa tester representerar ännu en pusselbit i elitskidåkares jakt på sekunder i skidspåret och bidrar till att göra DSA:s elitidrottsmiljö än mer komplett.